Project Zelfbeheer

Help onze bewoners te enthousiasmeren over het project zelfbeheer
Disiciplines: Concept, Script en Productie

Vraag

Stichting de Woonmensen wil haar bewoners enthousiasmeren voor het nieuw project Zelfbeheer. Hierbij krijgen bewoners zelf de verantwoordelijkheid over hun eigen leefomgeving. Met als voordelen: lagere servicekosten, een goed onderhouden leefomgeving en beter contact met de buurt. Na een succesvolle pilot was aan ons de vraag om dit project in beeld te brengen met als doel ook andere buurten te enthousiasmeren!

Antwoord

In elke aflevering van de driedelige serie wordt een specifieke voorbeeld van zelfbeheer behandeld; het onderhouden van je eigen tuin, zelf de huismeestertaken uitvoeren of gezamenlijk de werkzaamheden voor de schoonmaak uitvoeren. Om ook andere bewoners te motiveren voor zelfbeheer, hebben we de mensen van de pilot geïnterviewd over hun ervaringen met het project. Geen managers of directieleden, maar echte mensen met een oprecht verhaal! Deze bewuste keuze maakt het project herkenbaar voor de doelgroep en draagt bij aan het vertrouwen van de boodschap.

PROJECT ZELFBEHEER - DE WOONMENSEN:

Resultaat

In totaal zijn er drie afleveringen gemaakt die zijn ingezet via de website. Deze worden gepresenteerd tijdens bewonersavonden. Zowel intern bij de Woonmensen als extern bij de bewoners zijn de video’s erg goed ontvangen en dienen als motivator om ook andere buurten te enthousiasmeren.
'We wilden korte video's om bewoners enthousiast te maken voor zelfbeheer. Stor is daar uitstekend in geslaagd. De samenwerking in de voorbereiding was heel prettig en professioneel. Hierdoor verliep de draaidag soepel en was het eindresultaat precies zoals we voor ogen hadden.'
Rick Evers - Communicatieadviseur de Woonmensen

Smaak te pakken? 

Laat je inspireren door onze andere cases: