TIP #9: ZUINIGE DOUCHEKOP - ENGIE'S ENERGIEBESPARINGSTIPS

ENGIE'S ENERGIEBESPARINGSTIPS

Energieleverancier ENGIE Nederland heeft een nieuwe app ontwikkeld, waarmee klanten hun verbruik van stroom en gas eenvoudig kunnen inzien. Aan ons de vraag om deze app onder de aandacht te brengen bij haar klanten!

Wij kozen voor een online serie waarin de kijker tips krijgt om energie te besparen. Geen traditioneel advies zoals: de brievenbusborstel of ‘trek een extra trui aan en zet de kachel een graadje lager’, maar nieuwe innovatieve tips zoals slimme verlichting, IFTTT en de standby killer. Met deze onderwerpen speelt de energieleverancier direct in op de interesse van de kijker (want zeg nou zelf, wie wil er nou niet energie en geld besparen?), en sluit de serie perfect aan bij de duurzame energietransitie van ENGIE. 

In totaal zijn er twaalf afleveringen gemaakt en is de serie aangekondigd met een teaser. Over een periode van drie maanden is de serie gepubliceerd via nieuwsbrieven, blogs op de website en de socials Facebook en YouTube. En met resultaat! De gehele serie bereikte de volgende eindresultaten: - 70.089 unieke kijkers via Youtube en 34.161 bereikte personen via Facebook; - 114.427 videoweergaven; - Een kijkersloyaliteit van 73%!

TEASER ENGIE'S ENERGIEBESPARINGSTIPS

BEHIND THE SCENES