Salland Zorgverzekeringen

Help ons de impact van lokale zorgverleners te laten zien
Disiciplines: script, productie en postproductie  door Stor
Concept, campagne, strategie en distributie door contentmarketingbureau Crowdmedia

Vraag

Salland is bij uitstek een regio waarin de inwoners echt voor elkaar zorgen. Dit zogeheten noaberschap zie je terug in de initiatieven van diverse lokale zorgverleners, waarbij het welzijn van de patiënt voorop staat. Als zorgverzekeraar weet Salland Zorgverzekeringen als geen ander hoe waardevol deze zorgverleners zijn voor de inwoners van Salland.

En dat is precies wat de zorgverzekeraar graag wilde overbrengen bij hun publiek tijdens hun najaarscampagne. De campagne is volledig ontwikkeld door contentmarketingbureau Crowdmedia, en aan ons de vraag om een bijpassende serie over deze zorginitiatieven te maken.

Antwoord

In een online serie worden drie zorginitiatieven geportretteerd: het Regionaal Transferpunt, Sociale Benadering Dementie en Meer tijd voor de patiënt. Drie onderwerpen die niet alleen een grote maatschappelijke waarde met zich meedragen, maar die ook nog eens veel bijdragen aan de levenskwaliteit van mensen met deze zorgvragen.

In de vertaling naar video was het dan ook uiterst belangrijk om de boodschap helder en correct in beeld te brengen. Daarom is in de voorbereiding uitvoerig gesproken met de mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de zorginitiatieven. Naast het toelichten van het onderwerp, lag de focus met name op het laten zien van de waarde van het initiatief en de impact op het leven van de patiënt.

Sociale benadering dementie - Salland Zorgverzekeringen:

Resultaat

In totaal zijn er drie afleveringen geproduceerd, waarbij de productie van scripting, opnames en montage in slechts tien dagen tijd heeft plaatsgevonden. De geïnterviewden en de zorgverzekeraar waren erg tevreden over het eindresultaat, waarna Crowdmedia de serie als onderdeel van campagne onder de aandacht heeft gebracht bij de doelgroep.

Smaak te pakken? 

Laat je inspireren door onze andere cases: