ZO GEEF JIJ EEN VLAMMENDE PRESENTATIE.

MAAK EEN PRESENTATIE DIE HELDER EN BEGRIJPELIJK IS

Het helder en begrijpelijk overbrengen van een verhaal is erg lastig. Binnen een organisatie is er vaak heel veel kennis aanwezig, en daardoor kan het een flinke uitdaging zijn om al deze informatie te structureren en in een begrijpelijk en helder verhaal over te brengen.

De vraag waarop ik je in deze video antwoord ga geven is dan ook: Hoe maak je voor je doelgroep, op een efficiënte wijze een presentatie die helder en begrijpelijk is? Het antwoord op deze vraag is door middel van het piramideprincipe.

Het piramideprincipe is een communicatiestructuur die uitgaat van de ontvanger, en dus op een manier die voor jouw lezer of kijker het meest wenselijk is. In het piramideprincipe begin je met de kernboodschap, en onderbouw je deze kernboodschap, stapsgewijs, op basis van vragen van de ontvanger.

VIJF TIPS OM TE PRESENTEREN VOOR DE CAMERA

Als presentator van een webinar heb je eigenlijk één van de leukste rollen!  Toch kan presenteren best voor wat spanning zorgen. Daarom geef ik je vijf tips over hoe jij als presentator het beste je kunt voorbereiden op jouw rol tijdens een webinar.  

BEHIND THE SCENES